Dekentjes en regenbogen!

 

De laatste weken is er veel hectiek geweest in mijn leven, maar allemaal goed: Ik ben eindelijk verhuisd van een woning waar ik en mijn vriend ons absoluut niet prettig voelden, naar een tijdelijk knus klein huisje in de achtertuin van mijn schoonouders. De hectiek is nog niet voorbij, want er staan helaas nog steeds dozen waarvan ik de inhoud bij god niet weet waar ik het kwijt moet… maar laten we hopen dat we over niet al te lange tijd (begin volgend jaar?? ) een eigen huisje vinden waar ik eindelijk echt kan settelen.

Wat wel fijn is: zodra ik hier mijn spullen had staan voelde ik de creativiteit weer opborrelen. Voor het eerst in bijna 2 jaar durf ik wel te zeggen. In de tussentijd heb ik wel gehaakt, maar weinig getekend en weinig actiefs ondernomen naast wat ik sowieso moet doen (school voornamelijk).

Ik wil graag delen wat ik in die tijd heb opgestart en heb gemaakt. Allereerst heb ik een geweldige sjaal afgemaakt, gebaseerd op een sjaal die ik op internet ergens terug vond (de link vind je hier). Hier zie je de sjaal over onze aan gort gekrabte driedehandse stoel heen gedrapeerd met het betreffende monster genaamd Skittles in de achtergrond terwijl hij verlangend naar buiten kijkt, wachtend op het moment dat hij eindelijk naar buiten mag.

Ik wilde eigenlijk de sjaal in de style van die in vorig genoemde link verwezen sjaal maken; groen als hoofd thema. Echter heb ik voor deze sjaal een ontzettend fijn katoen gebruikt (gezien ik niet tegen acryl kan) die helaas geen donkere groen meer had voor de randen. Maar paars is ook tof, dus zie hier het resultaat.

Het garen is Rowan handknit cotton, in de kleuren Gooseberry, Celery, Raffia, Pesto & Aubergine. Ik had nog nooit een lange sjaal gemaakt, dus wist niet zo goed hoeveel ik er van nodig had. Ik had 12 bolletjes in totaal van de 4 groene en 2 of misschien zelfs 3 bolletjes van de paars. Reken maar uit hoe duur dat is ja, pfff ik ben er best wel van geschrokken.

Ik kan deze sjaal op bestelling maken, het is echt ontzettend snel klaar. Ik denk dat ik er 4 dagen mee bezig ben geweest ongeveer, en toen nog aan elkaar moest naaien. Ik heb voor mezelf niet gekozen om het decoratieve golfrandje eraan toe te voegen, omdat ik hem eigenlijk te breed heb gemaakt. Als je deze bij mij wilt bestellen als sjaal, zal ik hem 3 vierkantjes breed maken in plaats van 4. Dan kost het ook minder bolletjes katoen/wol en dus minder geld in totaal. Het ligt er natuurlijk aan welk garen je kiest, maar als het onder de 6 euro per bol is zal het bij lange na niet zo duur zijn als de mijne.

sjaal1vbDSC_5343

Het was nog een heel gedoe om dit dekentje dat eigenlijk veel te breed is geworden, te vervormen naar een sjaal. Uiteindelijk heb ik hem 2 vierkantjes breed dubbel gevouwen en met twee prachtige houten knopen die ik op de markt in Leiden heb gevonden, vast gezet. Een mooie foto van dit dekentje als sjaal moet ik nog even zien te maken, dus dat komt later!

En dan wil ik nu dolgraag mijn grote trots met jullie delen: mijn grote rainbow blanket in wording! Ik ben hiermee begonnen vlak nadat ik de rode African Flower Bag af had, zo’n jaar geleden.
Ik wilde toen ontzettend graag een mooie kleurige sprei maken en heb toen dit (e-)book besteld: Beyond the Square Crochet Motifs door Edie Eckman. Ontzettend mooie en ontzettend duidelijke uitleg hoe je deze squares kunt maken. De mooiste (die ik helaas niet kan delen vanwege auteursrechten enzo…. koop gewoon het boek maar! :)) heb ik meteen uitgekozen en toen ben ik begonnen met het uitdenken van een redelijk ingewikkeld kleurenpatroon. De vierkantjes heb ik gemaakt met zo’n 20 verschillende Phildar coton 3 kleuren die ik al had. Gevolg is wel dat het enorm kleine vierkantjes zijn: 4x kleiner dan hoe granny squares meestal zijn. Ter vergelijking heb ik mijn WorkInProgress even op de bovengenoemde sjaal gelegd.

DSC_5342

Maar de kleuren zijn zoooooo awesomeeeeeee!!!! Ik word gewoon alleen al van het bezig zijn met al deze kleuren zo ontzettend blij! Ik kan niet wachten tot het af is en de daadwerkelijke afmetingen van 200×200 cm telt!!!

 

Welke kleuren ik hiervoor heb gebruikt? Pff… welke niet zou ik bijna zeggen. Als je een lijstje wil met de kleuren van Phildar die ik heb gebruikt, laat dan een comment achter :). 

Advertisements

2 comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s